Isenvad Kirke

Ikast-Brande Provsti, Viborg Stift

Isenvad kirke er opført 1893 efter tegninger af arkitekt C. A. Wiinholt, Viborg, der omkring forrige århundrede tegnede en lang række kirker i historicistisk stil i Midt- og Vestjylland.

Ved en hovedrestaurering i årene 1972 – 73 blev den oprindelige gulvbelægning af teglsten lagt i sildebensmønster ændret til røde og grå Ølandssten lagt i kaosforbandt, ligesom de oprindelige faste kirkebænke af fyrretræ blev erstattet af nye sæder af formspændt bøgefinér på understel af sortmalet stål.

Disse bænke, der efterlod besøgende med en utilsigtet association til en banegårdsventesal, er i forbindelse med en hovedistandsættelse i 2017 erstattet med nye flytbare bænke af massivt, malet træ. Kirkens oprindelige altertavle, alterbord og prædikestol bevaredes, men der udførtes et nyt knæfald af stål med håndliste af træ og hynder betrukket med kernelæder.
Korets og skibets imponerende tagkonstruktioner i gotisk stil og loftsbeklædninger er malet hvide og de daværende messingkroner og -lampetter er erstattet af små messingpendler.

Date:
Category: